1+1=pula mea

Există momente când socoteala noastră nu se potrivește cu realitatea.
Fie că este vorba de viața privată, serviciu sau orice altceva.
De obicei, când vrem să realizăm ceva, încercăm să planificăm totul în cele mai mici detalii. Alții, care cunosc matematica universului nu planifică nimic. Lasă totul să spunem așa la voia întâmplării, a universului, a divinității.
Întrebarea este cum este mai „bine” să procedăm?
Să planificăm toate detaliile, să ne încordăm în realizarea obiectivelor, să luptăm cu înverșunare pentru atingerea milestone-urilor (nu știu dacă e scris corect)?
Sau să ne relaxăm, să ne bucurăm de ce ni se oferă și să mergem acolo unde ne duce curentul? Poate chiar la destinația dorită.

Să luam un exemplu.
Să spunem că cineva, merge într-o țară străină să lucreze, cu scopul precis de a-și cumpăra o motocicletă. El neștiind matematica universului, are impresia că acest lucru se va întâmpla.
Ca prin minune, în doar câteva luni viața prietenului nostru ia niște întorsături interesante, iar motocicleta nu mai este o prioritate pentru el. Întâmplarea, universul sau divinitatea l-au dus pe o cărare mult mai luminoasă pentru sufletul lui, decât cea pe care el avea de gând să meargă.
Noul drum este atât de interesant încât prietenul nostru aproape că a și uitat de planul inițial, de planificări... de motocicletă.

Dragii mei cititori. „1+1=pula mea” este formula după care funcționează Universul. Totul în jurul nostru este supus aceleiași forțe. Atâta timp cât vă ghidați după această formulă orice este posibil.
Deși mai puțin cuprinzătoare, o traducere a acestei formule în limbajul elevat ar fi „1+1=orice e posibil”. 

pt. F.M.P. și povestea lui
by  c.p.
14 ian. 2013 Furth, Germany

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu