coaie, bea apă!

Oamenii comunică. Asta e sigur. Limbajul este cea mai facilă formă de comunicare. Astfel aruncăm cuvinte în toate părțile sperînd ca ceilalți să înțeleagă cât mai exact ce vrem să exprimăm.
Există în principal două forme ale limbajului vorbit.
Cel corect, elevat, acceptat, mai exact cum vorbești cu mama ta și cel incorect sau vulgar.
Ca să vă dau un exemplu, este în regula să spui penis dar nu și pulă, mădular, carici, ștremeleag, coclender.
Vedeți dragii mei cititori, aici nu mai înțeleg cum de cuvinte, care arată, definesc același lucru pot fi urâte sau frumoase. Cum poate un cuvânt să fie bun sau rău? Aveți impresia că dacă penis este scris prin cărți are mai multă valoare sau este mai frumos decât pulă care este folosit cu încredere de toată lumea? Eu aș zice că este tocmai invers.
Ce cuvânt ați folosi în loc de cur? Fund? :).
Cred că societatea în care trăim este disperată să impună reguli. Să ne îmbibe artificial cu adevăruri urât mirositoare.
Limbajul vulgar este mult mai eficient, poate transmite nuanțe de care celălalt nu este capabil.
Foarte interesant este că vocea interioara folosește limbajul vulgar. Cum de se întâmplă asta? Simplu. Ei i se rupe de societate și de regulile ei. Asa am ajuns noi toți să traducem din vulgar în elevat de dragul regulilor sociale. Datorită acestui trist fapt, exprimarea noastră este lipsită de detaliile și exactitatea limbajului vulgar, fiind adesea înțeleși greșit.
Dragi prieteni, cuvintele sunt cuvinte, folosiți-le.

pt. A.C.M. coleg de cameră în Karlsruhe
by c.p.
31 dec 2012 Furth, Germany

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu